7 Aralık 2011 Çarşamba

ANNE BABA KİME DENİR:)))

* Aynı anda kendi çantasını, çocuğunun çantasını, çocuğunun oyuncak kutusunu, market torbasını, çocuğunun ayakkabısını ve hatta çocuğunu taşıyan; bir yandan da ev anahtarını bulmaya çalışan kişiye ANNE; bilgisayar çantasını karısına vererek sadece oğlunu kucaklayana da BABA denir.

* 5 dakikada duş alıp 10 dakika içinde hem kendisini hem de çocuğunu hazırlayana ANNE...; o 15 dakika boyunca gömleğine uygun kazak aramakla uğraştıktan sonra kapının önünde çantasını toparlayan karısına 'daha hazırlanmadın mı?' diye sorana BABA denir.


* Uykusuzluktan süründüğü halde uyumamakta direnen çocuğuna söylenen kişiye ANNE; 'uykusu yok belli, olsa gider yatar zaten' diyene de BABA denir.


* 1 saatte üç çeşit yemek, üstüne de salata hazırlayıp bir yandan da çocuğunu yedirene ANNE; iki tane amerikan servis koyarak 'sofrayı hazırladım' diyene de BABA denir.

* Gecede beş kere kalktığı halde şikayet etmeye hakkı olmayana ANNE; 'dün gece uykum bölündü oğlanın ağlamalarından' diye şikayet edene de BABA denir.


* Çocuğu hastalandığında sabaha kadar başında bekleyene ANNE; işten evi arayarak karısına 'ilaçlarını verdin mi?' diye sorana BABA denir.


* Pazar sabahı havanın güzel olduğunu görüp çocuklarını parka götürmeyi planlayana ANNE; 'bu havada spor yapmalı, siz parka gidin ben koşacağım' diyerek kendini sokağa atana BABA denir.


*Tüm bunları açık açık yazana ANNE; 'hiç de değil, market torbalarını sana taşıtmıyorum' diyerek duruma son noktayı koyana da BABA denir:)))))))))

15 yorum:

NURDAN dedi ki...

Günaydınlar,
Çok tatlısınız ya, yazdıklarınız tam tamına doğru... Ama yine de iyi ki var bu babalar. Yoksa kime söyleneceğiz tüm bunları yaparken?
Sevgilerimle... NURDAN

biraydamasalı dedi ki...

nurdan sizede günaydın,
kesinlikle iyiki varlar onlarsız bir hayat olabilirmi:)))

durutarifler dedi ki...

Bloğunuza bayıldım. Ne pozitif bir blog böyle .
Sevgiler

biraydamasalı dedi ki...

sevgili nilay çok teşekkür ederim:))çok mutlu oldum...

hobivakti dedi ki...

Tebessümle okudum yazılanları. :)

Bloğunuzu izlemeye alıyorum. :)

muhabbetsofrasi dedi ki...

Allah'tan böyle bir babam yok :)

fatma dedi ki...

merhabalar.yazılarınız çok hoş.bu yazılayada hakvermemek ekde değil.saolsun eşim herkonuda benden geri kalmaz saolsun.Başımızdan eksik olmasınlar

fatma dedi ki...

merhabalar.yazılarınız çok güzel akıcı.
saolsun eşim benden benden eksik değildir özellikle evden çıakrken hazırlanma konusunda:)

AslıASLI dedi ki...

Çok keyifliydi gülümseyerek ve çok dogru diye kafa sallayarak okudum :)

Unknown dedi ki...

süper :)

biraydamasalı dedi ki...

muhabbetsofrası bende böyle bir kocam olmadığı için mutluyum:)
fatmacımbeğendiğinize sevindim:)
aslıcım teşekkür ederim blogunuzu inceledim çok güzel:)
sevgiler

mandalincikmazi dedi ki...

Çok güzel anlaşmışsın arkadaşım.
Bu da ben den size gelsin ...

Anne ile Baba arasındaki fark

"Anne dışarıda alışverişteydi. İki buçuk yaşındaki bebeğe babası gözkulak oluyordu.

Aslında bu pek de zor bir şey değildi. Yavrucak halının üzerinde 'çay seti' oyuncağıyla oynarken baba da koltuğunda gazetesini okuyor, ara sıra da bebeğinin kendisine -çay seti oyuncağının minik plastik fincanlarıyla- ikram ettiği suları çay niyetine içerek oyuna iştirak ediyordu.

Derken anne eve geldi. Baba anneye sus işareti yapıp, bebeği izlemesini istedi. Bu çok şirin hareketini annenin de görmesini istiyordu.
Anne, bebeğin elinde çay fincanıyla salondan çıkıp, biraz sonra içi su dolu olarak babasına getirmesini ve babanın da onu çaymış gibi içmesini seyretti. Sonra gayet sakin bir tavırla elindekilerle mutfağa geçerken eşine seslendi: "Uzanabildiği tek su kaynağının klozet olduğunu biliyorsun, değil mi?"

Sonuç-1: Anneler evlatlarını çok sever ve onlara dair her şeyi bilir.
Sonuç-2: Babalar evlatlarına dair bir çok şeyi bilmez ama onları çok sever.
Sonuc-3: "Babalar en son duyar" sözü boşuna söylenmemiştir..."

biraydamasalı dedi ki...

ayy inanamadım birden:)))))yıldızcım çok haklısın .bencede annede babada evlatlarını çok sever ama babaların biraz sevgilerini gösterme şekilleri farklımı ne:))

çeşnici Handan dedi ki...

Çok şeker tüm yazıyı tebessümle okudum doğru söze ne denir ki. Sevgilerimle.

neslice tarifler dedi ki...

Çok güldüm okurken :) Doğru valla.